In English
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Saint Martin

Frankrike, Årgång 2019
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Saint Martin

Frankrike, Årgång 2019
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Saint Martin

Frankrike, Årgång 2019

189:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
714301

Alkoholhalt
12,50 %

Producent
Domaine Laroche

Region
Bourgogne

Distrikt
AOC Chablis

Sockerhalt
<2 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Beställ här Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Beställ här Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Chardonnay 100%

Doft
Intensiv doft med toner av mogen, vit och gul stenfrukt, vårblommor, mogna citroner, mineraler och diskret fat.

Smak
Torr, frisk, elegant Chablis med mycket klass och personlighet! Härliga smaker av gröna och gula äpplen, grapefrukt, pioner, gräddig aprikos, mandel, hasselnötter, kryddor och torkade päron som balanseras av livliga integrerade fruktsyror, diskret fat, stram struktur och fyllighet på gränsen från medelfylligt mot fylligt. Vinets fruktiga stil är koncentrerad och rik. Avslutningen är rik, intensiv och strukturerad i den klassiska Laroche-stilen.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Cuvée Saint-Martin är en blend av de absolut bästa lotterna från Domaine Laroches totalt 60-hektar stora odlingar med beteckningen AOC Chablis. Vingårdarna ligger på den jordmån som kallas Kimmeridgien. Druvorna från varje utvald lott ger sin speciella karaktär till cuvéen och slutresultatet blir ett vin med komplexitet och generositet. Namnet Saint-Martin kommer från helgonen med samma namn vars reliker bevarades under 800-talet i egendomens källare, L’Obédiencerie. Helgonen gav också sitt namn till stadens kyrka. Både Laroche-källaren och kyrkan är obligatoriska stopp på pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela i Galicien, Spanien. Den historiska bibeltydelsen till Laroche och egendomens stränga vingårdsselektering till blenden gör att Cuvée Saint-Martin är Domaine Laroches flagshipvin med Réserve de l’Obédience.

Passar Till
Avnjut tillsammans med fiskcarpaccio, pilgrimsmusslor med saffranssås eller en filet mignon av fläsk. Överraskande bra till kräftskivan, måste bara provas!

Vinifiering
Jäsningen sker i ståltankar vid 17°C och tar 21 dagar. Merparten av det unga vinet (95 %) får genomgå malolaktisk jäsning vilket ger mer avrundad smak. Under 8 månader ligger 8% av det unga vinet på sin jästfällning i stora ekfat, resten i rostfria ståltankar.

Lanseringsår
2016

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära