In English
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes

Frankrike, Årgång 2018

262:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2547824

Alkoholhalt
13 %

Producent
Domaine Laroche

Region
Bourgogne

Distrikt
AOC Chablis 1er Cru

Sockerhalt
<2 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Chardonnay 100%

Doft
Komplex, ursprungstypisk, läcker, elegant och blommig doft med toner av sten-, citrus- och tropiska frukter, flinta, skiffer, rök och sommarblommor.

Smak
Torr, frisk, sofistikerad och intensiv smak med inslag av mandarin, mogna päron, aprikoser, ananas, mogna citroner, friska gröna äpplen, mogna Fujiäpplen och litet fat, nästan Rieslingslika honungstoner. Perfekt balans mellan den generösa frukten, den klingande mineraltonen och de livliga fruktsyrorna. Långt avslut med finstämd fräschör.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Domaine Laroche äger 2,16 hektar av den 126,09-hektar stora Premier Cru-klassade vingården Vaillons. Den vetter mot sydost vilket garanterar väl mogna druvor. Vinstockarna från det här soliga läget är gamla (vieille) och ger viner som är intensiva med exceptionellt djup och komplexitet.

Passar Till
Avnjut vinet tillsammans med smakrika skaldjursrätter som pilgrimsmusslor smaksatta med saffran eller gratinerad krabba, till fiskrätter baserade på sjötunga, piggvar och hälleflundra, lax med beurre blancsås eller inbakad lax. Även till grillad kalvkotlett eller griskotlett, i synnerhet serverade tillsammans med svamp. Alltid utmärkt till ostar som mogen Epoisses eller Soumaintrain.

Vinifiering
Hela druvklasar pressas i en pneumatisk press och den nypressade musten vilar sedan i speciellt designade, vida ståltankar i 12 timmar vid 12-15C för att den ska klaras naturligt. Det unga vinet lagras i 9 månader, 15% på fransk ekfat och resten i tankar.

Lanseringsår
2016

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära