In English
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes

Frankrike, Årgång 2018

789:-

150 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
9519506

Alkoholhalt
12,50 %

Producent
Domaine Laroche

Region
Bourgogne

Distrikt
AOC Chablis 1er Cru

Sockerhalt
<2 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Beställ här Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Beställ här Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Chardonnay 100%

Doft
Komplex, ursprungstypisk, läcker, elegant och blommig doft med toner av sten-, citrus- och tropiska frukter, flinta, skiffer, rök och sommarblommor.

Smak
Torr, frisk, sofistikerad och intensiv smak med inslag av mandarin, mogna päron, aprikoser, ananas, mogna citroner, friska gröna äpplen, mogna Fujiäpplen och litet fat, nästan Rieslingslika honungstoner. Perfekt balans mellan den generösa frukten, den klingande mineraltonen och de livliga fruktsyrorna. Långt avslut med finstämd fräschör.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Domaine Laroche äger 2,16 hektar av den 126,09-hektar stora Premier Cru-klassade vingården Vaillons. Den vetter mot sydost vilket garanterar väl mogna druvor. Vinstockarna från det här soliga läget är gamla (vieille) och ger viner som är intensiva med exceptionellt djup och komplexitet.

Passar Till
Avnjut vinet tillsammans med smakrika skaldjursrätter som pilgrimsmusslor smaksatta med saffran eller gratinerad krabba, till fiskrätter baserade på sjötunga, piggvar och hälleflundra, lax med beurre blancsås eller inbakad lax. Även till grillad kalvkotlett eller griskotlett, i synnerhet serverade tillsammans med svamp. Alltid utmärkt till ostar som mogen Epoisses eller Soumaintrain.

Vinifiering
Hela druvklasar pressas i en pneumatisk press och den nypressade musten vilar sedan i speciellt designade, vida ståltankar i 12 timmar vid 12-15C för att den ska klaras naturligt. Det unga vinet lagras i 9 månader, 15% på fransk ekfat och resten i tankar.

Lanseringsår
2016

Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära