In English
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys

Frankrike, Årgång 2018

0 cl

Artikelnr

Alkoholhalt
0 %

Producent
Domaine Laroche

Region
Bourgogne

Sockerhalt
<2 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Chardonnay 100%

Doft
Ett verkligt karaktärsfullt vin! Påtagliga aromer av solmogna sten- och citrusfrukter, kryddor, diskret fat och rena klingande mineraltoner.

Smak
Torr, frisk, mineralrik och fyllig med toner av stjärnanis och kryddor som övergår i smaken till mogen saftig citron, persika och en touch fat. Lång eftersmak med de typiska mineraltonerna kombinerade med bra struktur och balans och i avslutningen en touch sälta.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Den Premier Cru-klassade vingården Les Beauroys är på totalt 71,26 hektar varav Domaine Laroche äger 3,41 hektar. Vingården vetter mot syd-sydöst, vilket ger bra solexponering. Jordmånen är s.k. Kimmeridgien, kalkrik, lerig jord på kalkstensgrund som ger vinerna från Chablis såväl mineraltonerna som komplexiteten.

Passar Till
Njut tillsammans med vit sparris och hollandaisesås, sushi och sashimi, pilgrimsmusslor, fiskterriner eller grillad fisk med smör och persilja och pocherad fisk med gräddig sås. Härligt med kall, pocherad lax och majonnäs, skaldjursrisotto eller risotto primavera med späda vårgrönsaker. Eller varför inte Jambon à la Chablisienne (ugnsbakad skinka som serveras med Chablis-vinsås, tomater och grädde).

Vinifiering
Hela druvklasar pressas försiktigt. Druvmusten förs direkt över till vida tankar av rostfritt stål, där den får ligga vid 12-15C för naturlig klarning. Sedan förs den rena musten över till jäskärl; merparten är tankar av rostfritt stål (90 %) och resten ekfat. Jäsningen tar 2 veckor vid 20C. Därefter ligger det unga vinet på fat (10 %) eller tank (90 %) i 9 månader.

Lanseringsår
2016

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära