In English
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Grand Cru Les Clos

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Grand Cru Les Clos

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Vitt

Domaine Laroche Chablis Grand Cru Les Clos

Frankrike, Årgång 2018

539:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2547724

Alkoholhalt
13 %

Producent
Domaine Laroche

Region
Bourgogne

Distrikt
AOP Chablis Grand Cru

Sockerhalt
<2 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Chardonnay 100%

Doft
Förfinade toner av vita blommor, citrusfrukter och diskret fat. Bra balans mellan mogen, vit frukt och livfulla fruktsyror med sina läckra nyanser av mandel.

Smak
Vinets eleganta struktur och fullkomliga finess är omöjliga att missa! Silkeslent, mångfacetterat och yppigt alltigenom med sina stora, rika smaker av lemon curd, limeblommor och mogna gula äpplen, kombinerat med kalkjordmånens mineraltoner och rejäl friskhet.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Domaine Laroche äger 1,12 hektar av den Grand Cru-klassade vingården Les Clos, som är på totalt 25,81 hektar. Den här vingården var en gång i tiden omgiven av murar vilket gav namnet ”les clos”. Vi vet från historiska källor att munkar från klosterorden Sankt Martin i Tours planterade vin här redan på 800-talet. ”Les Clos” ligger precis framför byn Chablis, och har sydligt läge, vilket ger druvor med härlig mognad. Jordmånen är väldränerad och druvorna är därför koncentrade både vad gäller fruktsyror och aromer.

Passar Till
Utan tvekan till rökt vildlax, grillad eller ångkokt krabba och hummer, kungskrabba, grillad kalvfilé med gräddsås och Karl Johansvamp, Bresse-kyckling särskilt med tryffel, kalvnjurar, bräss och mycket lätt grillad oxfilé. Utsökt serverad med gåslever eftersom fruktsyrorna ger en fräschare, mer tilltalande kombination än söta viner. Också till ostar som Gruyère eller Epoisses förutsatt att de inte är alltför långlagrade. Mycket friskt, fräscht och intensivt just nu. Men Les Clos kan sparas upp till 20 år om du bara har tålamod nog!

Vinifiering
De hela druvklasarna pressas försiktigt. Den nypressade musten vilar därefter i 12 timmar vid 10-12°C i stora fat. Jäsningen tar 3 veckor vid 18C. Efter jäsningen får 40 % av det nya vinet ligga på den fina jästfällningen i ekfat, varav 25 % är nya. Ekfaten är av kvaliteten medium toast.

Lanseringsår
2016

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära