In English
Veganskt
Vitt

Clos de l´Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Blanc

Frankrike, Årgång 2017
Veganskt
Vitt

Clos de l´Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Blanc

Frankrike, Årgång 2017

328:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2526124

Alkoholhalt
13,50 %

Producent
Ogier

Region
Rhône

Distrikt
AOC Châteauneuf-du-Pape

Sockerhalt
≤4 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Grenache 30%, Clairette 30%, Roussanne 30%, Bourboulenc 10%, vinstockarna är 25 år.

Doft
Intensiv och mineralrik med inslag av mogna vita persikor, nymald vitpeppar, vanilj, fläderblom och citrusfrukter.

Smak
Torrt, fylligt, både smakrikt och ungdomligt friskt, med en skön, liten grön ton som lyfter generöst den aromatiska frukten. Gräddig med persika, melon, kokos, vanilj och karaktärsfullt, moget sandpäron. Lång, elegant, mineralig avslutning.

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
Detta vin är ett av de få vita vinerna från AOC Châteauneuf-du-Pape som står för 95% av röda viner! En liten raritet kan man helt enkelt säga när man dricker en vit Châteauneuf. Druvorna växer på den mest mineraliga delen av vingården som omfattar 25 hektar och endast 2 små plättar är avsedda till dessa druvor. Jordlottarnas nordliga orientering och den kalrika jordmånen ger Clos blanc dess karakteristiska fräschören och mineraliteten.

Passar Till
Risotto med pilgrimsmusslor, äggröra med tryffel, hummer, grillade havskräftor, kalvkotlett med murklor, smakrika rätter från Jamaica och Indien, gräddig svampsoppa med lufttorkad lättrökt skinka, fasan med äpplen eller persikor.

Vinifiering
Druvorna skördas manuellt och de bästa gallras ut. Roussannedruvorna jäser i nya, 300-liters ekfat. Övriga druvor får ligga med skalen i 6 timmar innan skalen tas bort och musten får jäsa svalt i ståltankar. Efter jäsningen ligger det unga vinet på jästen i 4 månader innan det blandas med Roussanne-vinet. - Innehåller sulfiter.

Lanseringsår
2014

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära