In English
Veganskt

Banyuls Rimage Les Clos de Paulilles

Frankrike
Veganskt

Banyuls Rimage Les Clos de Paulilles

Frankrike

0 CL

Sött och fylligt med rik, koncentrerad fruktighet som ger vinet en riklig, fruktig struktur parad med fräschör. Varma, runda smaker av mörka körsbär, hallon, blåbär, plommon och svartvinbär som möter torkad peppar och kryddor i en härlig, ren avslutning.

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Producent

Maison Cazes

Region

Languedoc-Rousillon

Sockerhalt

82 g/l

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Languedoc-Rousillon

Producent

Maison Cazes

Sockerhalt

82 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Till foie gras/gås-eller anklever, ankbröst med fikon, ostar som Roquefort (blåmögelsostar), dessert med bär eller baserad på choklad, ugnsbakade eller pocherade frukter som fikon och päron med chokladsås. Bäst vid 12°C.

Fågel

Fågel

Smak

Sött och fylligt med rik, koncentrerad fruktighet som ger vinet en riklig, fruktig struktur parad med fräschör. Varma, runda smaker av mörka körsbär, hallon, blåbär, plommon och svartvinbär som möter torkad peppar och kryddor i en härlig, ren avslutning.

Doft

Intensiva och samtidigt eleganta aromer av syltade röda och mörka bär med en antydan till mocca och muscovadosocker.

Kuriosa

Les Clos de Paulilles är den största enskilda vingården i området med sina 63 hektar. Det branta, terrasserade läget, som vetter mot havet medger enbart manuellt arbete. Jordmånen är baserad på schist. Rimage är ett katalansk ord som betyder ”årgång”. Endast de bästa vinerna från de bästa skördeåren väljs ut för ett rimagevin. Mycket lagringståligt.

Vinifiering

Druvorna kommer från 20-åriga vinstockar. De bästa klasarna väljs ut och stjälkarna tas bort. Jäsningen sker på rostfria tankar och vid rätt alkoholstyrka tillsätter man neutral sprit för att stoppa jäsningen och behålla sötman. Skalen är med i jäsningen. Buteljering efter 18 månader. Vinet lagras sedan i luftkonditionerade källare (reduktivt miljö). Restsocker 85 gr/liter.

Druvor

Grenache Noir 100%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära