In English

Pajass Passito Roberto Sarotto

Italien

Pajass Passito Roberto Sarotto

Italien

0 CL

Söt, fyllig och len med varma toner av hemmagjord aprikosmarmelad och torkad frukt. Välgjort med balanserad sötma och syra. Har en lång fruktig avslutning.

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Producent

I Manenti

Region

Piemonte

Sockerhalt

209.00 g/l

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Piemonte

Producent

I Manenti

Sockerhalt

209.00 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Desserter och bakverk. Äppeltarte med vaniljglass. Utmärkt som meditationsvin efter en god middag.

Smak

Söt, fyllig och len med varma toner av hemmagjord aprikosmarmelad och torkad frukt. Välgjort med balanserad sötma och syra. Har en lång fruktig avslutning.

Doft

Mycket generöst, komplext fruktig med toner av torkade aprikoser och ananas.

Vinifiering

Moscatodruvorna skördas i september för hand och läggs i små trälådor för torkning till slutet av november. Druvorna avstjälkas, pressas och alkohol samt malolaktisk jäsningsprocessen tar vid i 20 dagar. Must-vinet klaras och får fortsätta sin långsamma jäsning i 225 L ekfat i ytterligare 6 månader. Efter jäsningen är klar lagras vinet ett år på stora träfat samt en tid på flaska.

Druvor

Moscato 100%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära