In English
Ekologisk

Muscat de Rivesaltes EKO

Frankrike
Ekologisk

Muscat de Rivesaltes EKO

Frankrike

0 CL

Smakrik och söt med friska smaker av citrus, aprikos och syltade apelsinskal följt av en sval avslutning med inslag av mynta.

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Producent

Maison Cazes

Region

Languedoc-Rousillon

Distrikt

AOP Muscat de Rivesaltes

Sockerhalt

126.3 g/l

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Languedoc-Rousillon

Producent

Maison Cazes

Distrikt

AOP Muscat de Rivesaltes

Sockerhalt

126.3 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Klassisk kombination med gåsleverpaté, Roquefort och andra grönmögelostar, samt till fruktpajer och vaniljsmaksatta desserter. Och fantastisk som bas för cocktails, blandad med citronsaft, vodka och ingefära sirap. Recept: 5 cl Muscat-vin, 2,5 cl citronsaft, 2,5 cl vodka och 1,5 cl ingefära sirap, allt väl kylt.

Smak

Smakrik och söt med friska smaker av citrus, aprikos och syltade apelsinskal följt av en sval avslutning med inslag av mynta.

Doft

Ljuvlig och fräsch med livfulla aromer av citrus, tropisk frukt, persikor och aprikos.

Vinifiering

Vins Doux Naturels (”naturligt söta viner”) är en lagstiftad beteckning på ett sött vin, en specialitet för områden som Roussillon och Rivesaltes. När druvorna skördats pressas en del av dem direkt, medan resten krossas lätt och får ligga med skalkontakt vid låg temperatur ett tag innan jäsningen får starta. Den avbryts med tillsats av vinsprit s.k. mutage. Det nya vinet får sedan ligga på sin jästfällning i ungefär 6 månader. Ingen kontakt med ekfat. Restsocker: ca 120 gr/L. - Innehåller sulfiter.

Druvor

Muscat d’Alexandrie 70%, Muscat à Petits Grains 30%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Lanseringsår

2018

Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära