Romprovning med Plantation på Elite Hotel Savoj
110:-
75 CL SKRUVKORK
Lättare rött i en ungdomlig och fruktig stil med smak av röda och mörka bär, viol och inslag av lakrits. Toner av örter och kryddor ger ett angenämt och balanserat avslut.
Region
Victoria
Sockerhalt
2 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Detta är en produkt för Restaurangkunder. Är du Privatperson? Klicka här
Passar Till
Passar till vegetariska rätter som svamppasta och risotto, lättare kött- och fågelanrättningar samt till charkuterier, ost och småplock.
Fågel
Grönsaker
Ost
Smak
Lättare rött i en ungdomlig och fruktig stil med smak av röda och mörka bär, viol och inslag av lakrits. Toner av örter och kryddor ger ett angenämt och balanserat avslut.
Doft
Pigg och bärig doft med druvtypiska toner av röda och mörka bär.
Kuriosa
: X Marks the Spot Pinot Noir ingår i en serie från The Grape Collective, där vi tillsammans med utvalda producenter tar fram viner som är goda, enkla och ärliga. Vi har gjort X Marks the Spot Pinot Noir tillsammans med en av de producenter som vi har arbetat med allra längst: McPherson Wines. De håller till strax norr om Melbourne i Australien och har optimala förutsättningar för att göra en pigg och matvänlig pinot noir i fruktdriven och regionspräglad stil. Förpackningen är en klimatsmart PET-flaska som är tålig, lätt att bära och kan pantas i handelns vanliga returstationer. En PET-flaska innebär 54-53 procent lägre klimatpåverkan* jämfört med en motsvarande vinflaska i glas, när faktorer som förpackningsmaterial, produktion, re-cycling och transport av material vägts samman. *Update of wine packaging LCA Final report 2018, Alko Oy, Gala Consulting Oy.
Vinifiering
Vinet är gjort på pinot noir-druvor från Victoriadistriktet. Druvorna skördades nattetid under de svalaste timmarna, för att bevara fräschör och arom. Druvorna selekterades, krossades varsamt och fick sedan jäsa på ståltank. Malolaktisk fermentering skedde naturligt. Slutlig blending och filtering skedde innan det färdiga vinet fick vila en tid på ståltank. Därefter skeppades det till Europa för att slutligen buteljeras på PET-flaska (som ingår i det svenska pantsystemet).
Druvor
Pinot Noir 100%
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär