In English
Nyhet
Rött

Santenay la plice

Frankrike, Årgång 2018
Nyhet
Rött

Santenay la plice

Frankrike, Årgång 2018
Nyhet
Rött

Santenay la plice

Frankrike, Årgång 2018

229:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2627524

Alkoholhalt
14,50 %

Producent
Henri de Villamont

Region
Bourgogne

Distrikt
AOP Côte de Beaune

Sockerhalt
0,3 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Pinot Noir 100%

Doft
Utsökt parfymerade aromer av rosenblad, pion, viol, röda bär och en hint av lakrits.

Smak
Djup, smakrik, silkeslen, rund och frisk med inslag av hallon, vinbär, blåbär, viol, lakrits och kryddor (peppar, kanel, mynta). Tanninerna är strama men diskreta. Intrycket är silkeslent, finstrukturerat och snyggt.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Santenay fick sin AOC-status 1937. Trots att Santenay är den fjärde största appellation i Côte d’Or är den en undangömd skatt i Côte d’Ors betydelsefulla byar. Den utmärker sig också genom att sträcka sig snarare i östlig-västlig riktning istället för det som är typiskt i Bourgogne dvs från norr till söder. Santenay ligger i den södra delen av Côte de Beaune och är inte bara hem för vin men är också känd sedan Gallo-romerska tiden som vattenhål. Dit kommer man fortfarande idag för att kurera sig med Santenays salta källvatten - och vin!

Passar Till
Långkok på kalv- eller nötkött, hemgjorda hamburgare, kalvstek, anka med grönpepparsås, coq au vin, vilt, ostar som Morbier, Pont-Évêque, Chaource, Cîteaux, Reblochon eller Bleu de Bresse, skaldjur, fisk som forell med mandelsmör.

Vinifiering
Druvorna kommer från "lieu-dit" eller klimatet La Plice i nordöstra hörnet av appelationen nära den ansedda Premier Cru Les Gravières. Efter sedvanlig rödvinsframställning lagras det unga vinet 13 månader på ekfat av franskt ursprung (25% nya fat). Lagringspotential: 5 till 10 år. Serveras med fördel vid 18°C. - Innehåller sulfiter.

Lanseringsår
2022

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära