In English
Nyhet
Rött

Saint Amour Les Champs Grillés

Frankrike, Årgång 2021
Nyhet
Rött

Saint Amour Les Champs Grillés

Frankrike, Årgång 2021
Nyhet
Rött

Saint Amour Les Champs Grillés

Frankrike, Årgång 2021

249:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
5539901

Alkoholhalt
13,50 %

Region
Beaujolais

Distrikt
AOP Saint Amour

Sockerhalt
0,32 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

Produktinformation

Druvor
Gamay 100%

Doft
Finstämd och fruktdriven med nyanserade och blommiga toner av viol och iris.

Smak
Elegant och insmickrande smak med silkeslena tanniner och inslag av mörka körsbär, hallon, björnbär och jordgubbar. Ett medelfylligt vin och välbalanserat vin med långt avslut.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
"Saint Amour är Domaine Pierre-Marie Chermettes senaste cru-tillskott i portföljen. Faktum är att det är få producenter i Beaujolais som kan mäta sig med deras uppställning av olika cru-viner. Saint Amour är den nordligaste crun i regionen, beläget vid staden Saint Amour som i sin tur ligger 12 km söder om Macon. Den fick sin appellation år 1964. Från sina 300 meter över havet blickar den ut över Saône och Bressedalen. Vingårdsdelen Les Champs-Grillés täcker en yta om totalt tre hektar, vilket betyder att den står för 1 % av Saint Amour-appellationen. Domaines Pierre-Marie Chermette äger i sin tur 1,5 hektar av Les Champs Grillés. Champs-Grillés jordmån består av rosa granit med spröda skifferinslag och har en sydöstlig exponering. Detta ger ett slankt och elegant vin med fina tanniner som påminner om cru-kompisen Fleurie med sin subtila blommighet och flörtiga frukt. Avslutningen är strålande balanserad, pigg och fräsch, perfekt när sällskapet på andra sidan glaset är i fokus. "

Passar Till
Det mesta, det här är ett fantastiskt matvin! En bra kompanjon till rött kött och fågel eller till en god moussaka samt ostar som en krämig camembert eller Saint Marcelin.

Vinifiering
Manuellskörd. Gamaydruvorna kommer från vinstockar som har en genomsnittlig ålder på 60 år och som binds upp enligt Gobelet-metoden. Hållbar odling. Traditionell macération semi-carbonique- jäsning med två pumpningar om dagen, skalmaceration i tio till tolv dagar i betongkar. Minimalt med svavel och naturligtvis ingen chaptalisering. Vinet lagras dem till åtta månader i stora äldre fat på över 1000 liter. Serveras med fördel vid 15 C. Lagringspotential: minst 10 år. – Innehåller sulfiter.

Lanseringsår
2022

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära