In English
Veganskt
Rött

Reine Jeanne Châteauneuf du Pape Rouge

Frankrike, Årgång 2016
Veganskt
Rött

Reine Jeanne Châteauneuf du Pape Rouge

Frankrike, Årgång 2016
Veganskt
Rött

Reine Jeanne Châteauneuf du Pape Rouge

Frankrike, Årgång 2016

231:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2521724

Alkoholhalt
14,50 %

Producent
Ogier

Region
Rhône

Distrikt
AOP Châteauneuf-du-Pape

Sockerhalt
≤4 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Grenache 70%, Syrah 25%, Mourvèdre 5%

Doft
Tilltalande doft, med varma fruktiga toner, solmogen röd frukt, torkade örtkryddor, frisk skogsvegetation, svartpeppar, eukalyptus och inslag av läder.

Smak
Fylligt, rättframt vin, med mjuka, eleganta tanniner i Rhônestil. Bra friskhet och fruktighet med aromer av mörka körsbär, hallon och svarta vinbär, samt toner av lakrits och kryddighet.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Jeanne, Grevinna av Provence, kallades för ”la Reine Jeanne” (drottning Jeanne). I början av 1300-talet sålde hon staden Avignon till påven Klemens VI som i sin tur friade henne från alla anklagelser om att hon låtit mörda sin förste man. Under den politiska schismen mellan påvedömet och franske kungen ställde hon sig bakom påven. Vinet är en hyllning till denna ”power woman”.

Passar Till
Läckert till många rätter, som anka tillagad med oliver, lamm med plommon och mandel, sötsurt fläsk, kycklinglevergryta, carpaccio på vilt, högklassiga hamburgare, grillad entrecôte, auberginemoussaka, patéer och kallskuret, samt till krämiga ostar, gärna getost.

Vinifiering
Traditionell rödvinsvinifiering med frekvent omrörning och försiktig pressning, där endast bästa delen används för vinet. Lagras 10-12 månader på stora ekfat, s.k. foudres (6 000-8 000 L). - Innehåller sulfiter.

Lanseringsår
2013:2

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära