In English
Veganskt
Rött

Rasteau Hélianthe

Frankrike, Årgång 2015
Veganskt
Rött

Rasteau Hélianthe

Frankrike, Årgång 2015
Veganskt
Rött

Rasteau Hélianthe

Frankrike, Årgång 2015

99:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2561214

Alkoholhalt
14,50 %

Producent
Ogier

Region
Rhône

Distrikt
AOP Rasteau

Sockerhalt
≤4 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Grenache 74%, Syrah 10%, Mourvèdre 8%, Carignan 8%

Doft
Generös, yppig doft av solmogna röda och mörka bär, violer och ”guarrigue” (färska örter som rosmarin, salvia och timjan).

Smak
Fyllig och solig med generösa toner av björnbär, fikon, mörka körsbär och jordgubbar, antydan till kirsch likör och violer samt torkade vilda örtkryddor. Den påtagliga, fruktiga Medelhavskaraktären möter eleganta silkeslena tanniner och svala mineraltoner.

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
Byn Rasteau och dess vinodlingar ligger cirka 25 km nordost om mer kända Châteauneuf-du-Pape. Appellationen har varit mest känt för sina röda söta dessertviner. Men här görs också torra rödvin, vitt vin och rosévin, vilka under många år sålts med ursprungsbeteckningen Côtes-du-Rhône Villages med byangivelse. Sedan juli 2010 bär vinerna ursprungsbeteckningen AOP Rasteau, ett resultat av långvarigt, hårt arbete. Jordmånen består av röd sandsten och ett kalkrikt jordlager ovanpå kalkstensgrund.

Passar Till
Från sommarens grillade rätter till vinterns mustigare rätter. Couscous med kryddiga korvar, grillad tonfisk, lammstek med timjan och vitlök, pasta med svamp och saftig hamburgare med pommes frites, kycklingbröst serverat med ratatouille.

Vinifiering
De nyskördade druvorna förs, sortseparerade, till källaren där stjälkarna tas bort, druvorna krossas lätt och förs till tankar där de får ligga vid 12 C under 4 dygn för att laka ut smaker. Druvorna jäses separat i temperaturkontrollerade tankar, där Grenache får något lägre temperatur än Syrah. Både under jäsningen och efterföljande vila på skalen pumpas musten runt. Därefter ligger de unga vinerna i cementtankar drygt 2 månader innan den slutgiltiga blenden. - Innehåller sulfiter.

Lanseringsår
2017

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära