In English
Veganskt
Rött

Pinot Noir L’Etincelle

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Rött

Pinot Noir L’Etincelle

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Rött

Pinot Noir L’Etincelle

Frankrike, Årgång 2018

139:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2565514

Alkoholhalt
14 %

Producent
Maison Kuentz Bas

Region
Alsace

Distrikt
AOC Alsace

Sockerhalt
<0,5 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Pinot Noir 100%

Doft
Intensiv och komplex doft med aromer av små röda bär, milda kryddor och rostad fat.

Smak
Medelfyllig med avrundade, silkeslena tanniner, saftig med sina toner av syltade mörka körsbär, jordgubbar och mandarinskal och med en antydan av anis och julens kryddor. Eftersmaken är charmig och fräsch.

Kuriosa
Pinot Noir-druvan har odlats i Alsace sedan romarna var herrar här. Idag utgör druvan cirka 10% av vinodlingarna. Alsace är numera känd och erkänd som en vitvinsregion men dokument från 1400- och 1500-talen visar att Pinot Noir-vinerna från Alsace var mer eftertraktade än vita vinerna. Och idag, efter många år av tålmodig väntan, finns det en ökad efterfrågan och nyplanteringar.

Passar Till
En ljuvlig kombination med pasta Pappardelle och gryta på Karl Johansvamp, grillat ankbröst med plommonsås, lätt halstrad kycklinglever på rostat bröd, charkuterier, skinka och annat kallt chark, paté och terriner. Också ett mycket bra val till sommarens grillfester och till marinering av sallad på sommarens bär.

Vinifiering
Manuell skörd. Före jäsningen krossas 60% av druvorna med stjälkarna kvar, resten avstjälkas. Jäsningen tar 20 dagar med regelbunden omdragning och urlakning vid sval temperatur. Den malolaktiska jäsningen äger rum i stora, ovala ekfat (s.k. foudres) och tar 12 månader utan tillsats av svavel (SO2). Vinet buteljeras utan filtrering; tillverkningsmetoden gör att fällning fälls ut under processen. Med andra ord, ett naturvin på alla sätt och vis!

Lanseringsår
2018

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära