In English
Nyhet!
Hållbarhetscertifierad

Pasqua Desire Lush & Zin Primitivo Puglia

Italien | Årgång 2024
Hållbarhetscertifierad

Pasqua Desire Lush & Zin Primitivo Puglia

Italien, Årgång 2024

109:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Smaken är generös och mörkfruktig med toner av mörka körsbär, björnbär, blåbär, hallon och en rund kryddighet. Inlindade tanniner och välbalanserad syra ger en mjuk och fruktig smakprofil som stannar kvar länge.

Art.Nr

2009024

Alkoholhalt

13,50 %

Region

Apulien

Sockerhalt

1.6 g/100ml

Art.Nr

2009024

Alkoholhalt

13,50 %

Region

Apulien

Sockerhalt

1.6 g/100ml

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Pasqua DLZ Primitivo passar utmärkt till grillat kött, mustiga pastarätter och lagrade hårdostar tack vare sin fylliga, fruktiga och kryddiga karaktär. Vinet harmonierar särskilt väl med rätter som har rökiga, söta eller tomatbaserade smaker.

Buffémat

Buffémat

Fläsk

Fläsk

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Vilt

Vilt

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Kryddstarkt

Kryddstarkt

Sällskapsdryck

Sällskapsdryck

Smak

Smaken är generös och mörkfruktig med toner av mörka körsbär, björnbär, blåbär, hallon och en rund kryddighet. Inlindade tanniner och välbalanserad syra ger en mjuk och fruktig smakprofil som stannar kvar länge.

Doft

Doften är intensiv och varm med inslag av mogna mörka bär, plommon, vanilj, choklad och en hint av kryddig ek.

Kuriosa

Pasqua Vigneti e Cantine grundades för exakt 100 år sedan av bröderna Pasqua. Efter att ha sålt vin i några år köpte de två bröderna, som hade ursprung i Apulien, år 1925 köpte även mark utanför Verona i Veneto. Idag drivs egendomen av tredje generationen Pasqua och utmärks av en utmärkande experimentlusta och nyfikenhet i både vingård och vineri. De har blivit berömda för sina viner från både Salento och Valpolicella.

Vinifiering

Druvorna plockas för hand vid optimal mognad och transporterades sedan snabbt till vingården där de avstjälkades och krossas försiktigt. Druvorna får sedan vila i en vecka i ståltank vid låg temperatur innan jäsningen påbörjades. När jäsningen var klar togs vinet över till en annan tank för att genomgå malolaktisk jäsning. Därefter fick vinet vila på ekfat i sex månader innan buteljering.

Druvor

Primitivo 100%

Fatkaraktär

Tydlig Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära