In English
Rött

Pasqua Amarone della Valpolicella DOCG

Italien, Årgång 2016
Rött

Pasqua Amarone della Valpolicella DOCG

Italien, Årgång 2016
Rött

Pasqua Amarone della Valpolicella DOCG

Italien, Årgång 2016

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr

Alkoholhalt
15 %

Region
Veneto

Distrikt
Amarone della Valpolicella DOCG

Sockerhalt
10 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Corvina 65%, Rondinella 25%, Corvinone 5%, Negrara 5%

Doft
Stor, kryddig doft. Generösa inslag av fat, torkade körsbär, russin, kanel och nötter. Härliga mjölkchokladtoner.

Smak
Generös och varm smak med inslag av mogen röd stenfrukt, torkad frukt och liten vaniljton från ekfaten. Balanserade mjuka tanniner och lång eftersmak med mörk choklad och nötter i avslutningen. Klassiskt och välgjort appassimento vin.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Passar Till
Smakrika kötträtter, gärna grillad lamm eller biff. En klassisk söndagsstek med katrinplommon. Pasta med köttgryta eller alternativ vegetarisk motsvarighet. Underbar till lagrad Parmesan eller annan lagrad hårdost.

Vinifiering
Druvorna skördas i mitten av september efter noggrann selektering. Druvorna läggs i torkningsrum i ca 3 månader och tappar då mellan 25-30% av sin vikt, samtidigt som druvorna blir koncentrerade. Efter pressning i mitten av januari flyttas musten för alkoholjäsningn i kylstabiliserade ståltankar. Skalen trycks ned i musten under jäsningen som tar 25-30 dagar, för mer extraktion av färg och tanniner. Vinet lagras på franska ekfat i 18 månader, för malolaktisk jäsning och lagring innan buteljering.

Lanseringsår
2020

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära