Vintrender 2024 - Spaning med Anna Rahm
0 CL
Generös och varm smak med inslag av mogen röd stenfrukt, torkad frukt och liten vaniljton från ekfaten. Balanserade mjuka tanniner och lång eftersmak med mörk choklad och nötter i avslutningen. Klassiskt och välgjort appassimento vin.
Region
Veneto
Sockerhalt
10 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar Till
Smakrika kötträtter, gärna grillad lamm eller biff. En klassisk söndagsstek med katrinplommon. Pasta med köttgryta eller alternativ vegetarisk motsvarighet. Underbar till lagrad Parmesan eller annan lagrad hårdost.
Lamm
Nöt
Ost
Smak
Generös och varm smak med inslag av mogen röd stenfrukt, torkad frukt och liten vaniljton från ekfaten. Balanserade mjuka tanniner och lång eftersmak med mörk choklad och nötter i avslutningen. Klassiskt och välgjort appassimento vin.
Doft
Stor, kryddig doft. Generösa inslag av fat, torkade körsbär, russin, kanel och nötter. Härliga mjölkchokladtoner.
Vinifiering
Druvorna skördas i mitten av september efter noggrann selektering. Druvorna läggs i torkningsrum i ca 3 månader och tappar då mellan 25-30% av sin vikt, samtidigt som druvorna blir koncentrerade. Efter pressning i mitten av januari flyttas musten för alkoholjäsningn i kylstabiliserade ståltankar. Skalen trycks ned i musten under jäsningen som tar 25-30 dagar, för mer extraktion av färg och tanniner. Vinet lagras på franska ekfat i 18 månader, för malolaktisk jäsning och lagring innan buteljering.
Druvor
Corvina 65%, Rondinella 25%, Corvinone 5%, Negrara 5%
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär