In English
Rött

Montesodi

Italien, Årgång 2015
Rött

Montesodi

Italien, Årgång 2015
Rött

Montesodi

Italien, Årgång 2015

362:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2494524

Alkoholhalt
13,50 %

Producent
Frescobaldi Castello di Nipozzano

Region
Toscana

Distrikt
Toscana IGT

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Sangiovese 100%

Doft
Magnifik, ung, stor doft av plommon, moreller, björnbär, fat, stensöta och tjära.

Smak
Stor, rik, komplex ännu ung smak av koncentrerade moreller, björnbär, plommon, med underbart balanserade och integrerade fattoner. Ett stort och elegant vin i sin linda med mörk frukt i yppersta klass med lång komplex, polerad och balanserad smak.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Montesodi betyder ”hard mountain” pga den steniga jordmånen och är namnet på vingården. Montesodi var en gång i tiden klassad som en Chianti Rúfina DOCG. År 2011 bestämde sig markisen Lamberto Frescobaldi för att ta bort appellationen från etiketten (på den tiden sålde Chianti Rúfina inte så bra internationellt) och fokusera bara på vingårdsläget. Han fick då nedklassificera Montesodi till en Toscana IGT. Att nedklassificera till IGT gör det även möjligt för Frescobaldi att tillverka vinet utan att följa Chianti Rúfina-reglerna om fattyp, lagringstid, druvsort mm. Vi pratar helt enkelt om en ”Super Tuscan”, ett uttryck som myntades av vingurun Robert Parker.

Passar Till
Komplexa, smakrika rätter av ljust eller mörkt kött, som anka, älgfilé med svamp, helstekt entrecôte eller tournedos med tillbehör.

Vinifiering
Druvorna skördas manuellt i början av oktober. Jäsningen görs i tankar av rostfritt stål i 10 dagar strax under 35°C. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och vinet macererar med skalkontakt i ca 30 dagar. Vinet lagras på franska barriquer i ca 18 månader. - Innehåller sulfiter

Lanseringsår
2009

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära