Vintrender 2024 - Spaning med Anna Rahm
0 CL
Smakrikt vin med expressiv frukt och mogna eleganta tanniner. Lång eftersmak.
Region
Kastillien-León
Sockerhalt
1.6 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Lättare kötträtter, kallskuret och mogen ost.
Buffémat
Ost
Smak
Smakrikt vin med expressiv frukt och mogna eleganta tanniner. Lång eftersmak.
Doft
Vinet har massor av röd frukt, söt kryddighet och en silkeslen ekfatskaraktär.
Kuriosa
Druvan Rufete en är unik druva som finns i detta tämligen nya DO. La Zorras viner är naturvin då de bara jäster på sin naturliga jäst och de tillsätter inget till vinet (minimum nivåer av sulfiter) eller gör någon mekanisk behandling såsåom filtrering, stabilisering eller klarning. Då vingårdarna ligger inom en naturpark som är en UNESCO klassad biosfär så är all konstgödsling och besprutning förbjuden, dvs vinerna är helt ekologiska.
Vinifiering
Druvorna kommer från druvstockar som är mer än 60 år gamla. Druvorna handplockas i små 18 kg´s lådor för att sedan manuellt sorteras vid selekteringsbord i vineriet. Kallmacerering innan spontan akoholjäsning med sin naturliga jäst i10-12 dagar under kontrollerad låg temperatur. Malolaktisk jäsning i ståltank. Vinet fick sedan ligga i ca 6 månader på franska och amerikanska ekfat, lätt rostade. Vinet är varken filtrerat, klarnat eller stabiliserat, detta kan medföra att vinet kan komma att ha viss fällning.
Druvor
Rufete 50%, Tempranillo 50%
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär