In English
Ekologisk
Rött

La Tour Chambert Cuvée des Hauts Coteaux EKO

Frankrike, Årgång 2017
Ekologisk
Rött

La Tour Chambert Cuvée des Hauts Coteaux EKO

Frankrike, Årgång 2017

128:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2565914

Alkoholhalt
14 %

Producent
Rigal

Region
Sydvästra Frankrike

Distrikt
AOP Cahors

Sockerhalt
< 2 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Malbec 85%, Merlot 15%

Doft
Tilltalande doft med toner av mörka plommon och förföriska nyanser av kanel och kryddnejlika bakom den gräddigt lena tonen av mörk frukt.

Smak
Medelfylligt till fylligt, sprängfullt av aromer av björnbär, mogna plommon, röda skogsbär, svartavinbär och indiska kryddor. Bra lyster och livfullt med sina sammetslena tanniner, understödda av bra fruktsyror. Ett strålande, välgjort vin. Och vi vågar påstå detta: det är en mini-Barolo från Cahors!

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
År 2014 ingick Maison Rigal ett samarbete med Château de Chambert, en av de mest ansedda vinproducenterna i regionen. Egendomens historia går tillbaka till 1690-talet och omfattar de bästa odlingslägena i Cahors med kalkrika lerjordar på en kalkstensplatå 300 meter över havet. Dagens ägare Philippe Lejeune producerar, tillsammans med vinkonsulten Stéphane Derenoncourt, finessrika och eleganta viner. La Tour Chambert är Château de Chamberts s.k. andravin, ett vin som är gjort för att drickas ungt.

Passar Till
Cahorsvinerna är det bästa valet för de smakrika rätterna från regionen. Vi har de berömda rätterna cassoulet (en smakrik rätt där vita bönor, gås, anka och smakrika korvar är basen) och ank-confit med pommes frites och grönsallad. Underbart till lammshank som fått sjuda i 7 timmar, oxgryta eller revbensspjäll smaksatt med rökt bacon, smakrika vitlökskorvar, rostbiff eller hjort, en god burgare med tillbehör, tagines på lamm och katrinplommon. Serveringstemperatur 17 C.

Vinifiering
Druvor från 5 olika lägen, nämligen Grange, Chai, Grand Merlot, Grangette och Laburthe, har använts för att göra detta vin. Man rensar de skördade druvorna, tar bort stjälkarna och krossar druvorna. Druvorna från respektive läge får jäsa i separata tankar. Jäsningen sker vid 22-26 C och ompumpning görs regelbundet (nerpressning så att maximal färg- och aromutveckling kan ske). Totalt ligger det jäsande vinet 23 dagar på skalen. Därefter får det nya vinet självrinna av och därtill pressas vin ur skalen. Dessa två förs, separerade, till tankar där den malolaktiska jäsningen startar. Sedan följer minst 6 mån lagring på cement- och ståltankar. Därefter blendas det slutliga vinet innan buteljering. - Innehåller sulfiter

Lanseringsår
2018

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära