In English
Ekologisk

Into Tinto The Grape Collective

Spanien | Årgång 2020
Ekologisk

Into Tinto The Grape Collective

Spanien, Årgång 2020

79:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Medelfyllig och välbalanserad smak med fin syra och mjuka tanniner. Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut med bra längd.

Art.Nr

2625914

Alkoholhalt

14 %

Region

Katalonien

Sockerhalt

5 g/l

Art.Nr

2625914

Alkoholhalt

14 %

Region

Katalonien

Sockerhalt

5 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Grillade rätter av lamm eller nöt, stek, ugnsrostade rotfrukter med vitlök och örter, krispig fläsksida, halloumiburgare eller klassiska tapas.

Buffémat

Buffémat

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Smak

Medelfyllig och välbalanserad smak med fin syra och mjuka tanniner. Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut med bra längd.

Doft

Fruktig doft med toner av svarta vinbär, körsbär och örter.

Kuriosa

Into Tinto från The Grape Collective är en hyllning till svenskarnas favoritresmål och en i decennier nedärvd förkärlek till spanska rödviner. Vinet är framtaget i samarbete med producenten Raimat och vinmakare Carles Escolar. Med på resan var våra kollegor Tony, Li och Carina samt vår outtröttlige ambassadör Fernando. Resultatet blev ett klassiskt spanskt rödtjut som vi tror att ingen varelse i hela galaxen kan motstå. Ett vin att avnjuta i stora klunkar i goda vänners sällskap.

Vinifiering

Det här ekologiska vinet är framställt utifrån en hållbar filosofi som genomsyrar hela vingårdsarbetet. Exempelvis är bevattningen finurligt ordnad genom egen vattenreservoar och naturligt fall ända in i vingårdarna. Skadeinsekter hålls borta från vinrankorna med hjälp av vilseledande doftstickor och skydd från andra blommande växter. Efter skörd och noggrann selektering fick de olika druvorna jäsa var för sig. Garnacha, syrah och en viss del av cabernet sauvignon-druvorna uppfostrades på ståltank medan tempranillo och resterande del av cabernet sauvignon även fick vila på fat i tre-fyra månader. Slutligen blandades vinet och buteljerades.

Druvor

35% Garnacha, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Tempranillo, 15% Syrah

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära