In English
Ekologisk

Grand Chene-Sans Soufre Ajouté EKO

Frankrike | Årgång 2020
Ekologisk

Grand Chene-Sans Soufre Ajouté EKO

Frankrike, Årgång 2020

90:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Medelfyllig, mjuk, saftig, rund smak som gör det lättdrucket. Toner av smultron, björnbär och mörka körsbär med mjuka tanniner som ger en silkeslen avslutning.

Art.Nr

2598814

Alkoholhalt

15 %

Producent

Maison Cazes

Region

Languedoc-Rousillon

Distrikt

AOP Cotes du Rousillon

Sockerhalt

<2 g/l

Art.Nr

2598814

Alkoholhalt

15 %

Region

Languedoc-Rousillon

Producent

Maison Cazes

Distrikt

AOP Cotes du Rousillon

Sockerhalt

<2 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Vinet passar för “en tête à tête vid brasan, middag på tu man hand eller tillsammans med familj och vänner.” Likaså mycket passande till pepparstek, grillad tonfisk eller lax serverad med en smakrik sås, mustiga pastarätter, grillad kyckling med grönsaker. Och avsluta gärna med en rinnig Camembert!

Fisk

Fisk

Buffémat

Buffémat

Fågel

Fågel

Smak

Medelfyllig, mjuk, saftig, rund smak som gör det lättdrucket. Toner av smultron, björnbär och mörka körsbär med mjuka tanniner som ger en silkeslen avslutning.

Doft

Förföriska aromer av såväl röda som mörka skogsbär.

Kuriosa

Maison Cazes har funnits sedan år 1895, är Europas största biodynamiska vinproducent och en av de ledande producenterna i Roussillon i södra Frankrike. En riktig institution, med andra ord. Egendomen omfattar idag 220 hektar och drivs sedan 1997 enligt biodynamiska principer. Familjen Cazes leder fortfarande företaget Emmanuel Cazes är vinmakare. År 2012 köpte Cazes Les Clos de Paulilles, en prestigefylld egendom som ligger mellan Banyuls och Collioure.

Vinifiering

Arbetet i vingård och vinkällare är minimalistiskt. Skalmacereringen hanteras försiktigt runt 25 ° C, 1 eller 2 överpumpningar under en dag. Efter 10 dagar töms tanken och pressarna är separata för att undvika bakteriell kontaminering. Vinet lagras i en full tank för malolaktisk jäsning. Inga sulfiter används.

Druvor

Grenache noir 40%, Carignan, 35%, Syrah 25%

Lanseringsår

2020

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära