Vin till pizza
322:-
75 cl
GLASFLASKA
Artikelnr
2525624
Alkoholhalt
14,50 %
Producent
Domaine Eric et Joël Durand
Region
Rhône
Distrikt
AOP Cornas
Sockerhalt
<2 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
RESTAURANGSORTIMENT
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Spara i lista Ta bort ur listaDetta är en produkt för Restaurangkunder. Är du Privatperson? Klicka här
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
RESTAURANGSORTIMENT
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Spara i lista Ta bort ur listaDetta är en produkt för Restaurangkunder. Är du Privatperson? Klicka här
Druvor
Syrah 100%
Doft
Koncentrerade aromer av väldoftande mörka frukter och bär, violer, nygjord tapenade, antydan till fikon och katrinplommon, ekfat och mineraler.
Smak
Fyllig med strama tanniner inlindade i varm frukt och nyanser av ekfat. Djupa och samtidigt eleganta smaker av mogna björnbär, kryddiga, syltade mörka körsbär, svarta oliver, kakaopulver, violer och nymald vitpeppar. Den långa avslutningen har en härlig, kraftfull mineralstruktur.
Fatkaraktär
Tydlig Ekkaraktär
Passar Till
Charolaisbiff, oxfilé, vilt, till lammstek och lammracks, renskav, stekt anka och gås.
Vinifiering
Druvorna kommer från 20 till 30 år gamla vinstockar som planterats på lotterna Chaillot och Reynard. De skördas och och avstjälkas för hand. Druvorna ligger på tank i fyra dagar i låg temperatur (8°C), och pressas regelbundet ner mot botten av tanken. Jäsningen tar 21-28 dagar. Det nya vinet förs över till franska ekfat på 225 liter; 20 % är nya fat och övriga 1-5 år gamla. Vinet lagras totalt 12 månader på fat. - Innehåller sulfiter.
Lanseringsår
2014