In English
Rött

Cono Sur Silencio Cabernet Sauvignon

Chile, Årgång 2013
Rött

Cono Sur Silencio Cabernet Sauvignon

Chile, Årgång 2013
Rött

Cono Sur Silencio Cabernet Sauvignon

Chile, Årgång 2013

759:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2530724

Alkoholhalt
13,50 %

Producent
Cono Sur

Region
Maipo Valley

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Cabernet Sauvignon 100%

Doft
Stor generös doft av cassis, viol, röda bär, rostat kaffe och tobak.

Smak
Ett stort koncentrerat vin med fina tanniner, inslag av cassis, mörka frukter och med lång eftersmak med en elegant fatton.

Fatkaraktär
Tydlig Ekkaraktär

Kuriosa
Cono Sur har letat i många år efter de absolut bästa vingårdarna i Maipo, för att kreera det bästa Cabernet Sauvignon vinet från Chile. Årgången 2010 var den första som släpptes. Årgången 2010 fick 93 poäng av Robert Parkers Wine Advocate och blev dessutom utsett till Chiles absolut bästa Cabernet Sauvignon av den Chilenska vinguiden, skriven av Patricio Tapia. Framgången är total då årgång 2011 fick 98 poäng i Chilenska guiden, det högsta poäng som någonsin utdelats, och utsedd till Chiles bästa röda vin.

Passar Till
Mustiga rätter av viltkött, eller nöt. Gärna svampsåser. Till grillat nöt eller viltkött.

Vinifiering
Druvorna plockas för hand och endast de absolut bästa druvorna väljs ut. Vinstockarna har en ålder av ca 35 år. Varje del av vingårdens druvor vinifieras separat i små tankar. Druvorna genomgår kallmaceration och erhåller maximal extraktion. 100% av vinet genomgår malolaktisk jäsning i nya franska ekfat, därefter väljs de absolut bästa faten ut och får ligga på de franska ekfaten under 22 månader. Vinet buteljeras och har fått vila i 2 år på flaska.

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära