In English
Veganskt
Rött

Clos de l´Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge

Frankrike, Årgång 2017
Veganskt
Rött

Clos de l´Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge

Frankrike, Årgång 2017
Veganskt
Rött

Clos de l´Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge

Frankrike, Årgång 2017

328:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2516324

Alkoholhalt
14,50 %

Producent
Ogier

Region
Rhône

Distrikt
AOC Châteauneuf-du-Pape

Sockerhalt
1,2 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Grenache 80%, Syrah 8%, Mourvèdre 7%, Cinsault 5%

Doft
Intensiv, insmickrande komplex doft med mörka, mogna bär (björnbär, svarta vinbär), fikon, plommon, kanderad viol, samt jordiga toner av fuktig mossa och örter, ingefära, allspice och läder.

Smak
Fylligt, balanserat, smakrikt vin med toner av mörka körsbär, chokladganache, lavendel och kryddor. Mycket lång eftersmak med mogna tanniner och rökiga toner.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Den färgglada och rätt moderna etiketten har också en liten rolig historia: etiketten är den absolut senaste designen… från 1926! Den har aldrig byts eller förändrats och är helt enkelt den ursprungliga etiketten. Vinet fick sitt namn från det lilla kapellet som byggdes på 1700-talet och är dedikerat till Sankt Marcus. Kapellet är fortfarande en fast punkt i pilgrimsvandringar. 2/3 delar av druvorna kommer från mineralrika jordmånar (kalksten och sand) som tillför elegans, finess och fräschör. 1/3 del kommer från "galets roulés" (runda stenar) som tillför kraft.

Passar Till
Tournedos Rossini, entrecôte med tryffelsmör, grytstekt ripa med Karl Johansvamp, vilt med Grand Veneursås, ankbröst i körsbärssås, fasan bräserad med vin och schalottenlök.

Vinifiering
Druvorna skördas och jäses separat och dras om till andra tankar 2-3 gånger. Efter jäsningen ligger vinet kvar på tank i ca 4 veckor. Därefter lagras vinet under 12 månader i cirka 30 år gamla ekfat på, följt av buteljering och lagring i källarna.

Lanseringsår
2013

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära