In English
Rött

Château Patache d’Aux

Frankrike, Årgång 2014
Rött

Château Patache d’Aux

Frankrike, Årgång 2014

170:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2542714

Alkoholhalt
14 %

Producent
Maison Antoine Moueix

Region
Bordeaux

Distrikt
AOP Médoc Cru Bourgeois

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 30%, Cabernet Franc 7%, Petit Verdot 3%

Doft
Uttrycksfull doft med typiska Medóc-toner av mörka bär, kryddor, kaffebönor och ekträ.

Smak
Fyllig, komplex smak med nyanserade toner av björnbär, blåbär, svarta vinbär och blå plommon, följda av diskreta inslag av örter, kryddor samt antydan till lakrits, kaffebönor och fat. Tanninerna är mogna och väl integrerade. Fina fruktsyror i avslutningen. En vacker Médoc helt enkelt!

Fatkaraktär
Tydlig Ekkaraktär

Kuriosa
Slottets namn kommer från tidigare ägare, riddarna av Aux, ättlingar till grevarna av Armagnac. Efter den franska revolutionen blev egendomen för en tid en diligensstation som lokalt kallas för ”patache”. Sedan 1964 är det familjen Lapalu som äger den 70-hektar-stora egendom. Vingårdarna, planterade med de klassiska Médocdruvorna, ligger runt byn Bégadan, 5 km från Gironde-viken. Vinerna anses ha bra lagringspotential (15 år). De får toppbetyg i de tyngsta franska och internationella vintidningarna. Egendomen sköts enligt principerna för ekologisk odling.

Passar Till
Brett användningsområde, från grytsteken med morötter och timjan till kalv eller fasan bräserade i vin, kaningryta, lammspett, bavette med pommes frites och rödvinssås, ugnsbakad kyckling eller grillat fläsk, för att nämna några. En mogen bit Camembert blir ett fint avslut på måltiden.

Vinifiering
Vinstockarna är mer än 40 år gamla. Skörden görs manuellt i de olika lotterna efter analyser och tester 2-3 gånger per vecka av druvornas fullmognad. Manuell sortering av druvorna innan de förs in i anläggningen. Jäsningen sker i stora träkärl, cementtankar och temperaturkontrollerade ståltankar (inställda på 25 % C jästemperatur). Skalurlakningen tar 4 veckor. Vid pressningen (pneumatisk press) skiljer man på musten från första och andra pressningen. Jäsningen pågår under 3-4 veckor, med särskilt utvalda jäststammar. Den malolaktiska jäsningen får äga rum i de temperaturkontrollerade rostfria tankarna. Lagringen görs i fat av fransk ek under 12 månader (30 % nya). - Innehåller sulfiter.

Lanseringsår
2016

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära