In English
Hållbarhetscertifierad

Château Patache d’Aux

Frankrike
Hållbarhetscertifierad

Château Patache d’Aux

Frankrike

0 CL

Fyllig, komplex smak med nyanserade toner av björnbär, blåbär, svarta vinbär och blå plommon, följda av diskreta inslag av örter, kryddor samt antydan till lakrits, kaffebönor och fat. Tanninerna är mogna och väl integrerade. Fina fruktsyror i avslutningen.

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Bordeaux

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Bordeaux

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Brett användningsområde, från grytsteken med morötter och timjan till kalv eller fasan bräserade i vin, kaningryta, lammspett, bavette med pommes frites och rödvinssås, ugnsbakad kyckling eller grillat fläsk, för att nämna några. En mogen bit Camembert blir ett fint avslut på måltiden.

Fläsk

Fläsk

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Fågel

Fågel

Smak

Fyllig, komplex smak med nyanserade toner av björnbär, blåbär, svarta vinbär och blå plommon, följda av diskreta inslag av örter, kryddor samt antydan till lakrits, kaffebönor och fat. Tanninerna är mogna och väl integrerade. Fina fruktsyror i avslutningen.

Doft

Uttrycksfull doft med typiska Medóc-toner av mörka bär, kryddor, kaffebönor och ekträ.

Kuriosa

Slottets namn kommer från tidigare ägare, riddarna av Aux, ättlingar till grevarna av Armagnac. Efter den franska revolutionen blev egendomen för en tid en diligensstation som lokalt kallas för ”patache”. Sedan 1964 är det familjen Lapalu som äger den 70-hektar-stora egendom. Vingårdarna, planterade med de klassiska Médocdruvorna, ligger runt byn Bégadan, 5 km från Gironde-viken. Vinerna anses ha bra lagringspotential (15 år). De får toppbetyg i de tyngsta franska och internationella vintidningarna. Egendomen sköts enligt principerna för ekologisk odling.

Vinifiering

Manuell sortering av druvorna innan de förs in i anläggningen. Jäsningen sker i stora träkärl, cementtankar och temperaturkontrollerade ståltankar. Skalurlakningen tar 4 veckor. Jäsningen pågår under 3-4 veckor, med särskilt utvalda jäststammar. Den malolaktiska jäsningen får äga rum i de temperaturkontrollerade rostfria tankarna. Lagringen görs i fat av fransk ek under 12 månader (30 % nya). - Innehåller sulfiter.

Druvor

Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 30%, Cabernet Franc 7%, Petit Verdot 3%

Fatkaraktär

Tydlig Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära