In English
Veganskt
Rött

Blaufränkisch Hochberg

Österrike, Årgång 2016
Veganskt
Rött

Blaufränkisch Hochberg

Österrike, Årgång 2016
Veganskt
Rött

Blaufränkisch Hochberg

Österrike, Årgång 2016

98:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2568414

Alkoholhalt
13,50 %

Producent
Weingut Wohlmuth

Region
Burgenland

Distrikt
Mittelburgenland Neckenmarkt

Sockerhalt
1,1 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Blaufränkisch 100%

Doft
Saftig med aromer av både mörk och röd frukt och undertoner av kryddor, fat och mineraler.

Smak
Medelfyllig, fräsch, torr och mycket behaglig med fruktiga aromer av björnbär, smakrika mörka körsbär, härlig kryddighet, diskret fatkaraktär, välintegrerade tanniner och bra fruktsyror. Det här är ett rödvin för den nyfiken vinälskare som vill prova på nya viner och druvor!

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Röda viner dominerar i Burgenland med dess lerrika och skifferrika jordmån och varma klimat. Blaufränkisch-druvan finns företrädesvis i Burgenland (Österrike), Tyskland och i Ungern, där den också kallas Kékfrankos. Vingården Hochberg omfattar 300 hektar och är en s.k. ried (klassificerad enskild vingård) vars viner rankas bland de bästa rödvinslägena i Österrike. Blaufränkisch är stilistisk nära en Pinot Noir, Syrah och Gamay. Druvsorten är definitivt värd att utforska om man gillar dessa tre.

Passar Till
Mycket användbart vin som passar såväl till fisk som kött t.ex. rådjurssadel, linssoppa med lättrökt fläsklägg, rostbiff med portvinssky, ugnstekt fläskkarré eller kalkon.

Vinifiering
Druvorna skördas manuellt när de nått full mognad. Klassisk rödvinsvinifiering först på tank med ompumpning av den jäsande musten så att färg och tanniner maximalt lakas ur från skalen. Det unga vinet genomgår sedan malolaktisk jäsning och därefter lagras vinet mellan 9 och 12 månader på begagnade ekfat (1-4 år gamla).

Lanseringsår
2018

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära