In English

Domaine Rolet Arbois Rouge Tradition

Frankrike

Domaine Rolet Arbois Rouge Tradition

Frankrike

0 CL

Medelfyllig, fruktig och nyanserad med inbjudande aromer av hallon, körsbär, mogna röda vinbär, "bonbon acidulé" (sura droppar) med smak av svarta vinbär. Attacken är fruktig nästan saftig och följs av en vacker och välbalanserad komplexitet med en touch av pioner, jordgubbar och avslutningsvis en livlig mineralitet. Bra längd.

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Producent

Domaine Rolet

Region

Jura

Distrikt

AOP Arbois

Sockerhalt

0.02 g/100ml

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Jura

Producent

Domaine Rolet

Distrikt

AOP Arbois

Sockerhalt

0.02 g/100ml

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Ljuvlig till oxfilé, ugnsbakad lammstek med timjan, vildand i gräddsås eller Comté ostpaj.

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Smak

Medelfyllig, fruktig och nyanserad med inbjudande aromer av hallon, körsbär, mogna röda vinbär, "bonbon acidulé" (sura droppar) med smak av svarta vinbär. Attacken är fruktig nästan saftig och följs av en vacker och välbalanserad komplexitet med en touch av pioner, jordgubbar och avslutningsvis en livlig mineralitet. Bra längd.

Doft

Generös och fruktig med inslag av mogna röda bär, svarta vinbär, kryddor och pioner.

Kuriosa

Druvorna kommer från vingårdar i Arbois och Montigny kommuner. Jordmånen präglas av röd märgel och grus. Serveras med fördel vid 13-15C.

Vinifiering

Druvorna skördas och sorteras manuellt för att säkerställa att endast de bästa druvorna används. De tre druvsorterna vinifieras och lagras separat i 15 månader: Pinot Noir och Trousseau får lagras i en kombination av ståltankar och stora ekfat så kallade foudre, medan Poulsard lagras endast i rostfria ståltankar. Jäsningen sker med naturlig jäst och inget svavel tillsätts förrän vid buteljeringen (endast 2 g/L). För att ge vinet en mer fruktig karaktär har 10 % av vinet genomgått en semi-carbonic maceration. Efter att vinets blandats få vinet vila i två månader innan buteljering.

Druvor

45% Pinot noir, 35% Trousseau och 20% Poulsard

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Drinkrecept - Daiquiri

Drinkrecept - Daiquiri

Drinkrecept - Gin och Tonic

Drinkrecept - Gin och Tonic

Planteray Tropical Week

Planteray Tropical Week

Drinkrecept - Mojito

Drinkrecept - Mojito

Drinkrecept - Scotch Old Fashioned

Drinkrecept - Scotch Old Fashioned

Bar Afterglow

Bar Afterglow

Drinkrecept - Hurricane

Drinkrecept - Hurricane

Vin till julmat

Vin till julmat

Våra bästa nyårsdrinkar

Våra bästa nyårsdrinkar

Drinkrecept - Old Fashioned

Drinkrecept - Old Fashioned

Dryckeslära