In English
Ekologisk
Rosé

Coteaux d’Aix en Provence EKO

Frankrike, Årgång 2018
Ekologisk
Rosé

Coteaux d’Aix en Provence EKO

Frankrike, Årgång 2018

255:-

225 cl

Artikelnr
2517650

Alkoholhalt
12,50 %

Producent
Gassier

Region
Provence

Distrikt
AOP Coteaux d’Aix en Provence

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Grenache 33%, Cinsault 33% , Syrah 34%

Doft
Stor, härligt ”somrig” doft med aromer av mogna röda bär, citrusfrukt, mineraler och mandel.

Smak
Torr, fruktig och frisk smak med inslag av hallon, jordgubbar, smultron och röda vinbär, citrusfrukt såsom mandarin och blodapelsin, antydan till örter samt skållade mandlar i det fräscha mineraliga avslutet.

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
Appellationen Coteaux d’Aix en Provence är regionens andra största appellation och AOC anses bjuda på de mest smakrika rosévinerna i Provence. Bakom vinet står familjen Gassier, en adlig familj sedan 1400-talet, som härstammar från orten Barcelonnette i Hautes-Provence. Ansvarig för vingårdarna är baron Georges Gassier, femte generationen av vinodlande Gassiers. Familjen har en stor négoce aktivitet under namnet Gassier en Provence och samarbetar med många vinodlare i regionen. De har även en 40-hektar stora egendom, Château Gassier, sedan 1982 som ligger vid foten av berget Sainte Victoire, i hjärtat av Provence, bara några kilometer från staden Aix-en-Provence. Gassier har ett stort engagemang och jobbar aktivt med att ”preservation of nature” det vill säga att beskydda den naturliga faunan i området.

Passar Till
Detta rosévin är njutbar som apéritif och till mat som den klassiska provencalska fisk- och skaldjurssoppan Bouillabaisse med en saffran-och vitlöks aïoli, färska eller gratinerade skaldjur, lättare stekt fisk med grillad paprika och svarta oliver, färska fikon med prosciutto, klassisk Salade Nicoise, tomat-och lökpaj, chèvre chaud. Utmärkt även till vietnamesiska spring rolls, japansk sushi och ”fusion food”.

Vinifiering
Druvorna pressas försiktig, så att viss färg följer med musten. Denna ligger svalt till följande dag och sedan startas jäsningen, som sker vid ca 14-18°C. Det är smakrikare än de flesta rosévinerna från området. Ett somrigt vin som ger sommarsmak året runt! Innehåller sulfiter.

Lanseringsår
2013

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära