Vintrender 2024 - Spaning med Anna Rahm
0 CL
Elegant och frisk med inslag av hallon och röda bärfruktstoner. Härlig mogen citrus och fin mousse i avslutningen.
Region
Veneto
Sockerhalt
14 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Passar Till
Given aperitif eller digestif! Lättare fisk och skaldjurrätter, som krabba och hummer eller klassisk räksallad. Ceasar sallad med kyckling .
Skaldjur
Fisk
Fågel
Grönsaker
Aperitif
Smak
Elegant och frisk med inslag av hallon och röda bärfruktstoner. Härlig mogen citrus och fin mousse i avslutningen.
Doft
Frisk, finstämd, fruktig doft av smultron och hallon, mogen citrusfrukt och liten brödighet.
Vinifiering
Prosecco Rosé är tillverkad enligt Charmatmetoden, dvs en andra jäsning i ståltank för att få sprudlande bubblor i vinet. Vinet är en blend av Glera, som ursprungligen kommer från just Treviso området, samt Pinot Noir. Området är optimalt för mousserande viner.
Druvor
90% Glera, 10% Pinot Nero
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär