Romprovning med Plantation på Elite Hotel Savoj
599:-
75 CL CHAMPAGNEKORK GLASFLASKA
Ihållande elegant mousse; ett vin med läcker stenig karaktär (tänk Chablismineralitet) och inslag av citron, lime, nektariner, smörstekta äpple, päron, kaprifol, rostade hasselnötter, smörcroissant och nygräddade nötkakor. Strålande bra längd och balans mellan den pigga syran och den krämiga texturen.
Region
England
Distrikt
PDO English Quality Sparkling Wine
Sockerhalt
8 g/l
Art.Nr
8367101
Alkoholhalt
12 %
Region
England
Producent
Distrikt
PDO English Quality Sparkling Wine
Sockerhalt
8 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Passar Till
Kanon för sig själv eller med gratinerade skaldjur, sole meunière, pilgrims- och knivmusslor, "Coronation chicken" (med curry) eller krämiga ostar.
Skaldjur
Smak
Ihållande elegant mousse; ett vin med läcker stenig karaktär (tänk Chablismineralitet) och inslag av citron, lime, nektariner, smörstekta äpple, päron, kaprifol, rostade hasselnötter, smörcroissant och nygräddade nötkakor. Strålande bra längd och balans mellan den pigga syran och den krämiga texturen.
Doft
Klassisk burgundisk Chardonnay på näsan med snygg citrusfruktzest, grönt äpple, confiterad citron, solmoget päron och pâtisserie.
Kuriosa
Blanc de Blancs är Gusbournes flaggskeppsvin – en klunk räcker som förklaring! Druvorna kommer från Gusbournes egna vingårdar i Appledore, Kent. Vingårdarna har sydlig exponering. Jordmånen består huvudsakligen av lera blandad med sand och snäckskal. Mikroklimatet i vingårdarna är varmt och torrt tack vare närheten till kusten.
Vinifiering
Manuell skörd i oktober. Hela druvklasar pressas och musten vilar i 24-36 timmar. Jäsningen pågår 10 dagar vid 18-20C i tankar. En liten andel vin jäser i gamla ekfat som ökar komplexiteten. 100% av vinet genomgår malolaktisk jäsning. Traditionell metod med andra jäsning i flaskan. Vinet ligger minimum 42 månader på sin jästfällning innan degorgering och omkorkning. Dosage: 8 gr/L.
Druvor
100% Chardonnay
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär