In English

Dark Horse Brut Bubbles

USA

Dark Horse Brut Bubbles

USA

53,90:-

37,5 CL

Smaken är torr och fräsch med en uppfriskande syra och fina bubblor.

Art.Nr

2631906

Alkoholhalt

10 %

Producent

Dark Horse Winery

Region

Kalifornien

Sockerhalt

12 g/l

Art.Nr

2631906

Alkoholhalt

10 %

Region

Kalifornien

Producent

Dark Horse Winery

Sockerhalt

12 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Passar perfekt som sällskapsdryck och fördrink, med eller utan salta snacks, samt till lätta fisk- och skaldjursrätter.

Skaldjur

Skaldjur

Fisk

Fisk

Smak

Smaken är torr och fräsch med en uppfriskande syra och fina bubblor.

Doft

Resultatet är ett vin med pigg och fruktig doft av äpple, päron, kex, rostat bröd och lite vanilj.

Kuriosa

Amerikanska Dark Horse Winerys chefsvinmakare Beth Liston är uppvuxen på Kaliforniens Central Coast och har jobbat i vinindustrin sedan hon var 21 år. Hennes vision med Dark Horse är att överträffa konsumentens förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. I vineriet använder Beth och kollegorna en noga avvägd blandning av tradition och teknisk innovation. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta i Kaliforniens inland, cirka en och en halv timme från San Francisco. Vinerna har blivit enormt populära tack vare sin tydliga fruktkoncentration och generösa karaktär.

Vinifiering

Dark Horse Brut Bubbles är ett piggt och fräscht mousserande vin på burk. Vinet är gjort på den klassiska bubbeldruvan chardonnay. Druvorna skördades vid optimal mognad under svala nätter, för att bevara syra, fräschör och aromatik. Den första jäsningen skedde vid låg temperatur med noggrant utvald jäst, för att få ett vin med finstämda aromer och uttrycksfull struktur. Efter jäsning fick vinet ligga kvar i ståltank, för att bevara sin balans, ungdomliga fräschör och ljusa färg. Den andra jäsningen skedde i trycktank, vilket brukar kallas för charmatmetoden.

Druvor

81% Chardonnay, 10% French Colombard, 9% Other

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära