Vilket är egentligen det bästa rosévinet?
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor
70% Chardonnay 10% Macabeo 10% Xarrel-lo 10% Parellada
Doft
Behagliga toner av tropiska frukter, som ananas, men även av citrus, grapefrukt och lime.
Smak
Behagligt avrundad, torr och fräsch smak med inslag av citrus.
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär
Kuriosa
Anna de Codorníu är en premiumcava där Chardonnay utgör större delen av blenden vilket ger den en torr och elegant stil.
Passar Till
Den eleganta smaken gör vinet lämpligt som aperitif och till lätta fisk- och skaldjursrätter. Varför inte till sushi, sashimi eller milt kryddad carpaccio?
Vinifiering
Druvorna kommer från odlingar på 500-700 m över havet. Varje druvsort skördas när mognaden är perfekt. Stjälkarna tas bort och druvorna pressas försiktig. Vinerna jäses vid 15-17°C, och när de filtrerats görs blenden. Den andra jäsningen på butelj sker i svala källare och slutligen justeras sockerhalten. Allt sker enligt den klassiska champagnemetoden. Innehåller sulfiter.
Lanseringsår
2015