In English
Nyhet!

Johnnie Walker Black Ruby

Skottland

Johnnie Walker Black Ruby

Skottland

454:-

70 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Silkeslen textur med lager av björnbär, plommon, fikon och körsbär i likör. Väl integrerade toner av PX-sherry, karamelliserad ek och en mild rökighet ger djup och komplexitet.

Art.Nr

2011823

Alkoholhalt

40 %

Producent

Johnnie Walker

Art.Nr

2011823

Alkoholhalt

40 %

Producent

Johnnie Walker

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Smak

Silkeslen textur med lager av björnbär, plommon, fikon och körsbär i likör. Väl integrerade toner av PX-sherry, karamelliserad ek och en mild rökighet ger djup och komplexitet.

Doft

Mogna mörka bär, körsbärssylt, vaniljstång och subtil rök i bakgrunden. En antydan av muskot och rostad ek framträder efter en stund i glaset.

Kuriosa

John Walker föddes 1805 på en farm nära Kilmarnock, i östra Skottland. Fadern dog 1819 och farmen såldes. För pengarna köptes en speceriaffär i Kilmarnock 1820, där de utökade sortimentet till vin- och sprithandel. På 1840-talet uppmuntrades han av sin son Alexander att börja blanda egen whisky. När John dog 1857 tog Alexander över. Satsningen med en egen whiskyblend blev så lyckad att ett kontor öppnades i London 1880. 1889 tar sönerna Alexander II och George över rodret efter faderns bortgång. 1893 förvärvades Cardow Distillery för att säkra framtiden. I början av 1900-talet har man byggt upp ett internationellt nätverk med agenter och 1908 byter man namn och Johnnie Walker blir till. Sedan 1997 är Diageo ägare.

Tillverkning

Johnnie Walker Black Ruby är en konstnärlig blandning av utvalda single malts och grain whiskies från hela Skottland. Den har mognat i en kombination av: Förstfyllda rödvinsfat från Roseisle-destilleriet, vilket bidrar med fyllig frukt och tanniner. Pedro Ximénez och Oloroso sherryfat, som tillför nötighet, sötma och torkad frukt. Bourbonfat, för mjuk vanilj och rund sötma. Denna komplexa lagringsmetod ger whiskyn dess djupt röda ton – därav namnet ”Black Ruby” – samt en sofistikerad och rik smakprofil.

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära