In English

Domaines Chermette

”Familjeföretaget Domaines Chermette (f.d. Domaine du Vissoux) ägs av familjen Chermette sedan 1700-talet. De började med 15 hektar i den vackra Pierres Dorées-området i södra Beaujolais och adderade 20 hektar i cru-appellationerna Fleurie och Moulin-à-Vent under 1990- och början av 2000-talet. År 2008 kom de även över mark i Brouilly och det senaste tillskottet är i Saint-Amour.

Egendomen lever efter devisen ””konsten att göra vin så nära druvan som möjligt””, vilken återspeglar deras hantverk som vinbönder. I praktiken betyder det att de både i vingård och vineri egentligen gör så lite som möjligt. Chermette var en av de första producenterna i Beaujolais som följde principerna för hållbar odling med manuell skörd, druvsortering och endast naturlig jäst. Pierre-Marie Chermette tillverkar vin med macération semi-carbonique, vilket är den traditionella metoden i Beaujolais och innebär jäsning med hela druvklasar i sluten tank.
Vinerna utmärks av en närvarande och charmerande frukt som speglar dess terroir.

Domaines Chermette anses vara en av referenserna i Beaujolais och är bland annat en av MW Jancis Robinsons favoritproducent i regionen.
Vad vinskribenter säger om Domaines Chermette:

“From his base in southern Beaujolais, Pierre Chermette has become one of the beacons of Beaujolais quality…” David Schildknecht, Robert Parker’s The Wine Advocate, August 2008

“Few Beaujolais growers are in a position to pronounce on the region’s different terroirs with the authority of the affable Pierre Chermette…” Andrew Jefford, The New France”

Våra viner från Domaines Chermette på Systembolaget