In English

Maker´s Mark

MAKER´s MArK

Maker’s Mark® började med en familjs strävan att skapa en bourbon de gillade att dricka och dela med vänner. Det är knappast revolutionärt idag, men 1953 förändrade det en bransch. 

Bill Samuels, Sr.s strävan att skapa Maker’s Mark® började med sin familjs ända kopia av deras 170 år gamla recept. Som han av misstag satte eld på och i samma veva brände ner en uppsättning av draperier under processen. Efter detta experimenterade Bill med olika smakämnen och sökte efter en egen mäsk. För att spara år av åldrande bakade Bill flera bröd med olika spannmålskombinationer istället för att destillera dem. Hans snabba tänkande sparade inte bara tid utan ledde också till att han bytte ut det traditionella rågkornet som vanligtvis används i bourbon för mjuk, rött vintervete. Detta ersatte den heta biten av råg med den känsliga sötma som Maker’s® är känd för idag. 

Margie Samuels: Gör sitt märke. 

Smaken av Maker’s Mark stod ut från mängden, så medgrundare Margie Samuels ville se till att flaskan gjorde detsamma i butikshyllorna. Det sägs att Margie är anledningen till att de flesta köper sin första flaska Maker’s Mark och Bill är anledningen till att de köper sin andra. Formen på flaskan, utseendet på etiketten, signatur rött vax topper och till och med själva namnet är allt tack vare Margie. 

Maker´s Mark

Destilleriet 

Margie, Kentucky Bourbon Hall of Famer, doppade de första flaskorna i sitt kök med en fritös för att smälta vaxet. Margies stekta kyckling blev aldrig riktigt densamma efter det, och inte heller whiskybranschen. Medan varje smutt av Maker’s® smakar precis som den föregående, är inga två flaskor exakt lika. De röda slingorna ger varje flaska sin egen unika blomning. 

Margie var mycket mer än en hembakare, men hon visste säkert hur man skulle få destilleribesökare att känna sig hemma. Vissa krediterar henne till och med att uppfinna bourbon-turism. Margie säkerställde att destilleriet skulle få samma uppmärksamhet på detaljer som whisky, från sitt pittoreska landskap till dess distinkta röda fönsterluckor. Margie fick till och med Bill, sr.att gå med på att för varje dollar som gick in i bourbonet skulle en annan gå in på att återställa destilleriets byggnader och grunder. 

Det finns ett gammalt skämt vid destilleriet som går, ”Om vi ​​skulle kunna göra det snabbare skulle vi inte göra det.” För hos Maker’s Mark är det en flaska i taget. Varje gång. Det är lika sant idag som det var när våra grundare fyllde sin första flaska. Och sedan dess har det varit en allmän tro på att karaktär inte skapas av maskin. 

Kalkstenshyllan där destilleriet ligger är nyckeln till att skapa den unika smaken av Maker’s Mark – det enda destilleriet med sin egen vattenkälla och vattendrag. Kentucky kalksten filtrerar bort järn från vatten, vilket är obehagligt i bourbon. Det rena kalcium- och magnesiumrika vattnet som omger destilleriet gör bättre dricksvatten och ett bättre surt mos där jäst kan blomstra. 

Vax 

På samma sätt som det var i Margies kök för alla dessa år sedan, är Maker’s Mark doppat i 400 graders rött vax. Du kan fortfarande kolla in de olika doppningsstilarna för folk på vår dopplinje och du kan till och med uttrycka din stil genom att doppa din egen flaska Maker’s Mark vid destilleriet.