In English

Crispiga padrones med pata negra

Serveras med Cono Sur Gewürztraminer!

cono sur

Det ”lila cykelvinet” Cono Sur Gewürztraminer finns nu i din  systembolagsbutik. Mycket aromatisk doft med klassisk Gewürztraminerkaraktär av exotisk frukt, rosor och kryddor. Dett är ett torrt, medelfylligt vin med bra friskhet under den generösa, inbjudande fruktigheten. Lång och balanserad eftersmak.

Den aromatiska karaktären passar väl till rökt lax, rätter med indisk eller malajisk curry, medelstark thai, hetare kinesiska rätter och till getost eller hårdostar från Schweiz.

Druvorna skördas i början av april i vingårdarna Quitralman och El Marco, i den svala Bió-Bióregionen i södra Chile.

Cono Sur Gewürztraminer
Producent: Cono Sur | Land: Chile | Region: South Region | Distrikt: Bío-Bío |Årgång: 2016 | Art.nr: 6680 | 85kr | 75CL | Alk: 13% |

CRISPIGA PADRONES MED PATA NEGRA OCH QUESO VILLAREJO/VILLAREJOOST

Ingredienser

4 pers

12 st padrones (små paprikor)
50 g Pata negra
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl riven Queso Villarejo eller annan hårdost
1 citron

Till panering:
1 ägg (uppvispat)
1 dl vetemjöl
1 dl polenta
Olja till friteringen


Gör så här:
Stek padronespaprikorna i litet matfett i het panna. Ta av från värmen när de känns mjuka. Tärna Patanegraskinkan och fräs i en kastrull med litet smör, vispa i vetemjölet och späd med mjölken, litet i taget, tills såsen tjocknat. Dra kastrullen från värmen och vänd ner osten.

Häll upp smeten i en spritspåse, skär ett snitt i varje paprika och fyll i med denna smet. Låt svalna i kyl och vänd sedan i vetemjöl, det vispade ägget och till sist polentan. Fritera i fritös med oljan på 170 C tills de känns krispiga.

Servera med grillad citron.

VintpsCono Sur Gewürztraminer

crispiga padrones med pata negra och queso
Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter