In English

Jämtländska tapas

Vintips: El Coto Crianza

jämtländska tapas

Ingredienser
  • 200 gr Kielbergets Silver från Ki­ttelbergets Gårdsmejeri
  • gravad älgstek
  • 1 liten älgstek på ca 500 gram
  • 1 msk havssalt
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 5 enbär
  • 5 vitpepparkorn

Gör så här

Dela älgsteken i ca 5 cm tjocka remsor längs fibrerna.


Krossa örter, enbär och vitpeppar till ett fint pulver i mortel.


Blanda med salt och socker. Gnid in blandningen ordentligt i köttet och lägg in bitarna i plastpåse.


Knyt igen och lägg på en tallrik i kylen i två dygn. Vänd ett par gånger under tiden.


Resultatet blir ett mört och smakrikt kött, som skärs upp i riktigt tunna skivor.

Kock: Birgitta Höglund
BloggBirgitta Höglunds mat
Vintips: El Coto Crianza

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept