In English

Trapiche Pure Rosé 2020 – malbec i sin renaste form

När våren är som allra bäst lanseras Trapiche Pure Rosé 2020 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Den 25 maj släpps 4000 flaskor av rosévinet som är gjort på 100 % malbec. Med Pure vill Trapiche lyfta fram druvans rena och skinande frukt. Resultatet är en intensiv, torr och frisk smak av färska hallon, smultron, blodapelsin och färska örter.

Alk.halt: 12,5% vol. | Art.nr: 93539 | Volym: 750 ml | Pris 120 kr

Klicka här för att beställa

Trapiches chefsvinmakare Daniel Pi har ett uttalat mål: att göra världens bästa malbecviner. Druvan malbec har onekligen satt Argentina på kartan över vinproducerande länder. Mestadels handlar det om kraftfulla rödviner som lämpar sig till saftiga biffar, men med serien Pure ville Trapiche lyfta fram druvans rena och skinande frukt. Det ofatade rödvinet Pure Malbec fick snabbt ett syskon i Pure Rosé. Nu lanseras rosévinet i Systembolagets tillfälliga sortiment den 25 maj. Det här fruktdrivna rosévinet på 100 % malbec passar utmärkt som sällskapsvin, men har även kraft nog att ta sig an grillad fisk, kyckling och grönsaker i vårsolen.  

Druvorna har växt i vingården Los Árboles i Valle de Uco i Mendoza, som ligger 870 – 1330 meter över havet med alluvial jordmån. Skörden skedde för hand tidigt på morgon i mars 2020. Druvorna avstjälkades och kylmacererades i sex timmar vid 10 grader. Jäsningen av självavrunnen och lätt pressad must skedde vid 16 grader med hjälp av utvald jäst, i cirka 14 dagar. Vinet genomgick ingen malolaktisk jäsning, men klarades och filtrerades innan buteljering.

Trapiche grundades 1883 av Don Tiburcio Benegas, i den argentinska provinsen Mendoza. Den ursprungliga egendomen namngavs till El Trapiche. Successivt utökades vingårdarna, för att idag omfatta drygt 1 500 hektar. Vingårdarna ligger i olika lägen i Maipú, Luján de Cuyo, Santa Rosa och San Martín. Sedan år 2002 är Daniel Pi chefs vinmakare på Trapiche. Hans uttalade mål är att göra världens bästa malbecviner.

Fler viner från Trapiche