In English

Spring Village Syrah Organic – Ekologisk nyhet på hyllan

Spring Village Syrah

Spring Village Syrah Organic lanseras nu i Systembolagets fasta sortiment. Det är ett nyanserat och kryddigt vin från Frankrike med inslag av fat och mörka bär. Vinet kommer i en praktisk påsförpackning eller pouch som det också kallas. Detta är boxvinets motsvarighet till PET som gör att förpackningen får en lägre klimatpåverkan och blir lättare att återvinna. Förpackningen är perfekt för sommarens alla utflykter och middagar i det fria.

Nr 2695 | 149 kr | 12,5 % vol. | 1500 ml | Sockerhalt 0,5 g/100ml

Hitta din butik här

Spring Village är på många sätt det perfekta husvinet. Det riktar sig till den som vill ha ett gott och användbart vin – utan att behöva läsa in sig på vin eller vad det passar till för mat. Spring Villages viner erbjuder kvalitet till bra pris och passar som fördrink under matlagning samt till de flesta av våra favoritrecept.

Spring Village Syrah Organic kommer i en 1,5-liters pouch, som formatet kallas, vilket är en påse försedd med tappkran och bärhandtag – som en bag in box utan box. Vinet kommer dessutom i en smidig förpackning, betydligt lättare och med avsevärt lägre klimatpåverkan än två vanliga glasflaskor*. Dessutom är förpackningen tåligare och kan handhas utan risk för glaskross. Förpackningen är dessutom mycket enklare att återvinna i och med att den består av ett och samma material.

Inuti påsen hittar vi ett ekologiskt vin gjort på 92 % syrah och 8 % viognier från franska vingårdar. Druvorna skördas under månadsskiftet september och oktober. Vinifieringen är klassisk med jäsning i ståltankar och därefter två månaders ek-kontakt.

Vinet har en mild fatkaraktär och en fin tanninstruktur med ett långt avslut. Det passar utmärkt till sommarens alla grillmiddagar och även till pasta, lasagne, stroganoff, ugnsrostade rotfrukter, vegetariska rätter, bufféer och ostar. Passar även utmärkt på egen hand.

Öppnad pouch förvaras svalt och håller i 3–4 veckor. Serveras vid 16–18 grader, gärna på karaff. Pouchen återvinns som plastförpackning.

*Källa: Update of wine packaging LCA – Final report Alko OY.