In English

Spring Village Rosé på Pet

Spring Village

Spring Village Rosé är ett ekologiskt vin som har blivit omåttligt populärt tack vare sin torra, fräscha fruktighet och matvänliga stil. Den praktiska och klimatsmarta PET-flaskan är perfekt för festligheter eller när du vill slippa bära tungt.

Klicka här för att köpa

Nr 79451 | 79 kr + 1 kr i pant | 12 % vol. | 750 ml | Sockerhalt 0,4 g/100ml

Det är lätt att glömma bort hur tacksamt det är att matcha rosévin till mat. Faktum är dock att rosévinets friska fräschör och struktur gör det till en perfekt partner till både lättare kötträtter, kyckling, fisk, sallad, olika typer av småplock och till krämiga anrättningar med fetare sås.

Spring Village Rosé är gjord på de klassiska druvorna grenache och syrah från Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Vinet har en bärig och inbjudande doft av mogna röda sommarbär som hallon och smultron med inslag av färska örter. Smaken är torr och frisk med fruktiga toner av smultron, jordgubbar, citrus och örter.

Druvorna skördades med start från första veckan av september. Vinet genomgick en försiktig pressning och skalen fick ligga kvar med musten i endast några timmar innan de filtrerades bort. Jäsningen skedde svalt cirka 15 grader under två veckor, för att behålla vinets fräschör och friskhet. Vinet lagras sedan svalt på tankar av rostfritt stål i någon månad innan buteljering på lätt PET-flaska.

Läs mer om dryckestrender och våra nyheter