In English
  • Art.nr: 71065
  • Volym: 3000 ml
  • Pris: 265 kr
  • Alk.halt: 14,5 %

Nashville Stories Zinfandel på box

Lagom till höstens stundande middagar lanseras Jill Johnsons nya rödvin Nashville Stories Zinfandel från USA. Vinet har en mjuk och mörkfruktig smak med rund fatkaraktär som gifter sig perfekt med countryartisten och sommelierens egna favoriträtter som saftiga hamburgare, grillat kött, långkok och smakrika grytor. Nashville Stories Zinfandel kommer i treliters bag-in-box för sociala sammanhang och finns i Systembolagets beställningssortiment.

Passar till

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Lamm

Dish icon

Nöt

Dish icon

Ost

Nashville Stories Zinfandel – Jill Johnsons nya vin på box binder ihop vinserien

Jill Johnson har sedan sin premiär på vinscenen utökat Nashville Stories sortiment med en rad smakfulla viner som vitt, rött och mousserande. Samtliga viner är framtagna för stunder som rymmer ​​gemenskap, mat och musik. Det senaste tillskottet Nashville Stories Zinfandel från USA på box illustrerar på många sätt essensen av Jill Johnson och summerar hela hennes tanke med vinserien Nashville Stories. Favoritdruvan zinfandel är en av de mest omtyckta druvorna från hennes älskade USA och är känd för att vara både mjuk och personlig. Det gör den både mångsidig, folklig och lätt att matcha till mat. Det här vinet är en mörkfruktig och mjuk version av druvan som passar perfekt till Jills favoriträtter från södra USA: klassisk amerikansk barbeque med saftiga burgare och ribs eller smakrika grytor, långkok eller mustiga pastarätter. Vinets generösa fruktighet är även tacksam att matcha med ost, både på bricka, pizza och i paj.

– Vinet passar lika bra till mingel som till olika typer av mat. Det är ju så jag själv vill njuta av vin, i sociala sammanhang med mat och musik. Därför känns det extra passande att det här viner kommer i en box om tre liter, perfekt för att bara ta ett glas eller när du vill bjuda fler. Det påminner mig om det okomplicerade livet i Nashville, som mitt hjärta alltid brinner för.

Nashville Stories Zinfandel är gjord på utvalda zinfandeldruvor från Central Valley i Kalifornien och har en mörkfruktig doft med kryddiga inslag. Smaken är generös och mörkfruktig med toner av mörka körsbär, björnbär, blåbär, hallon och en rund kryddighet. Inlindade tanniner och välbalanserad syra ger en mjuk och fruktig smakprofil.

Jill Johnson är framför allt känd för sin kärlek till musiken men har utvecklat ett allt större mat- och vinintresse. Hon har dessutom valt att utbilda sig till sommelier och använder naturligtvis sin vinkunskap för att kunna vara drivande i arbetet med Nashville Stories. Utöver sina viner har Jill även släppt flera kokböcker. Läs mer om Nashville Stories här.

Nashville Stories Zinfandel är gjort för att passa många olika smaker och tillfällen, precis som alla viner i Nashville Stories-familjen. Jag hoppas att de som dricker vinet upplever den omsorg och tanke som ligger bakom, men framför allt att de kommer att gilla det lika mycket som jag gör.

Jill Johnson

Vinifiering

Nashville Stories Zinfandel är gjord på utvalda zinfandeldruvor som efter skörd och selektering fick jäsa, macerera, genomgå malolaktisk jäsning samt lagras en kortare tid i kontakt med ek för en rundare och kryddigare karaktär.

  • Doft
  • Mörkfruktig doft med kryddiga inslag.
  • Smak
  • Smaken är generös och mörkfruktig med toner av mörka körsbär, björnbär, blåbär och hallon och en rund kryddighet.
  • Avslut
  • Inlindade tanniner och välbalanserad syra ger en mjuk och fruktig smakprofil.