In English

Cono Surs hållbarhetsarbete

Cono Surs hållbarhetsarbete har gjort dem till en producent i framkant. De har med ledorden kvalitet och hållbarhet blivit Chiles näst största exporterande vinproducent. Med sina 300 hektar ekologiska vingårdar, och med samtliga 1 915 hektar under integrerad odling, återskapar och bibehåller de den biologiska mångfalden i sina vingårdar.

De började sin omställning från konventionell odling år 1998 och bedriver ekologisk odling sedan år 2000. Cono Surs ekologiska viner är certifierade enligt BCS Oeko Garantie GMBH. Lär mer om Cono Sur här.

Produktchef Göran KLintberg om Cono surs hållbarhetsarbete

Hur jobbar Spring Wine & Spirits med hållbara vinproducenter?
Vi vill kunna erbjuda högkvalitativa och hållbart framställda viner. Dessutom är vi en del av Spendrups-familjen – det förpliktigar. Spendrups ligger långt fram inom hållbarhet och vi behöver hålla samma höga nivå. Slutligen, som importör har vi inte förutsättningar att följa upp och utveckla vinmakarna, utan vi väljer de som redan är bra och som blir bättre av egen kraft.


Varför är Cono Sur en spännande leverantör?
Det intressanta är att Cono Surs resa mot hållbarhet började med ambitionen att prolera sig inom kvalitet. Väldigt snart insåg de att absolut toppkvalitet kräver friska, välmående gårdar som kan ge de bästa druvorna år efter år. De satsar också på certieringar och märkningar – det är det kanske effektivaste sättet att kommunicera sina ansträngningar till konsumenterna.
Många producenter pratar gärna hållbarhet och tar fram ekoviner men när jag besöker Cono Sur så ser jag att de är i en klass för sig. Deras kärlek till druvorna och naturen går inte att ta miste på!


Vilket är ditt bästa tips till den som vill dricka riktigt bra vin utan att tära på miljön?
Miljöcertiering ger konsumenten en försäkran om att producenten anstränger sig extra för att värna miljön. Vill man stödja det, så är det rätt val.

Här kan du läsa mer om hur vi på Spring Wine & Sprits jobbar med hållbarhet.

Viner från Cono Sur