In English

Sliders Med Bbq-glaserad Fläskkarré, Chili Pickles & Pepparot

Vintips: Apothic Red Winemaker’s Blend

Sliders Med Bbq-glaserad Fläskkarré, Chili Pickles & Pepparot

Ingredienser

 6 portioner  

  • 1 kg fläskkarré
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk honung
  • 1 msk anchochili

Pickles

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 liten gurka
  • 1 morot, skalad & hyvlad
  • 1 gul lök, skalad
  • 1 röd chili

Pepparotsdressing

  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 tsk citronsaft
  • 3 msk riven pepparot

Garnityr

  • 16 st hamburgerbröd
  • 1 dl BBQ Sauce
  • 3 msk riven pepparot
Gör Så Här

FLÄSKKARRÉ

Krydda köttet med kryddorna och salta rikligt. Bryn karrén runtom i olja. Baka över natten i ugnen på ca 120 grader i 12 timmar. Låt köttet svalna. Skär i bitar. Värm sedan bitarna i ugnen vid servering.

Pickles

Koka upp vatten, socker & ättika. Låt svalna. Hyvla morot, lök & gurka på mandolin. Skiva chilin. Lägg ned i lagen och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten.

Dressing

Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt

Servering

Rosta bröden. Klicka på dressingen. Lägg på köttet. Klicka över BBQ sauce. Toppa med pickles & riven pepparot och lägg på locket.

Kock: Viktor Westerlind

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept