In English

Hamburgerbröd

à la Brioche!

hamburgerbröd

Ingredienser

6 portioner (ca 16 bröd)

  • 9 dl vetemjöl (ev. 1 dl till utbakning)
  • 3/4 dl strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 8 ägg
  • 300 g smör, tempererat och skuret i tärningar

Gör så här

Blanda mjöl, socker, salt, jäst och ägg. Kör degen i en blandare i ca 20 minuter på svag hastighet, så att den blir elastisk. Tillsätt smöret lite i taget, öka upp hastigheten så att smöret knådas in. Låt degen vila i kyl över natten (obs! viktigt, minst 6 timmar).


Dela brödet i 16 bitar (eller väg upp brödet i 40 gramsbitar), rulla till runda bollar. Låt dem jäsa upp på bakplåtspapper till dubbel storlek. Pensla med vispad äggula och baka i ugnen på 180 grader tills de får fin färg, ca 8-10 minuter.


Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept